Oicos is een ontwikkelaar van vastgoedprojecten die voornamelijk actief is in de residentiële sector. De vastgoedprojecten die wij wensen te realiseren zijn bij uitstek appartementen, woningen en studenten- en seniorenvoorzieningen. Soms worden deze residentiële ontwikkelingen gecombineerd met een aantal kantoren of winkelvastgoed. Op deze website kan u kennismaken met onze vastgoedprojecten.


Oicos hecht er veel belang aan dit ganse ontwikkelingsproces zelf te coördineren, zodat u rechtstreeks van ons kan kopen en u slechts één gesprekspartner heeft. Dit betekent dat Oicos de ontwikkeling van een vastgoedproject van A tot Z in eigen beheer houdt. De aankoop, het ontwerp, de uitvoering, de verkoop en oplevering aan de koper worden door Oicos zelf beheerd.


In dit ganse ontwikkelingsproces staan kwaliteit en klantgerichtheid centraal. Wij wensen namelijk telkens weer een project te realiseren waar elk van onze kopers een kwalitatief en architecturaal hoogstaand vastgoed naar haar of zijn persoonlijke smaak kan aanschaffen en beleven. Hierbij staat de directe en persoonlijke relatie met U als klant centraal.


OICOS geschreven als “oikos” is overigens het Oudgriekse equivalent van onder meer huis, familie, gezin, huishouden en landgoed.  Wij hebben deze goed klinkende en mooi ogende naam dan ook gekozen met de ambitie elk project tot een aangenaam en warm nest te maken voor elk van onze kopers. 


Vandaar staan wij u graag te woord om onze projecten uitvoerig toe te lichten, waarbij aan talloze facetten van een kwalitatieve woonst aandacht wordt geschonken. Geen enkel element wordt dan ook uit het oog verloren : woonkwaliteit, ruimtegevoel, lichtinval, oriëntatie, optimalisatie van de nuttige ruimte, liften, terrassen, hypergeïnstalleerde keuken, recuperatie regenwater, duurzaamheid, energiezuinigheid, E-peil, ventilatie, fiscale optimalisatie, architectuur, materiaalkeuze, stabiliteit, sfeer, … Het is nog maar een greep van de elementen die bij de realisatie van een Oicos project aan bod komen.


Filip Peeters, geboren in 1971, is zaakvoerder van Oicos en Logisch. Hij is licentiaat in de rechten (KUL) en heeft een rijke ervaring in de vastgoedwereld opgebouwd. De laatste 6 jaren ontwikkelde hij talloze vastgoedprojecten als consultant. In 2011 is hij gestart met de ontwikkeling van eigen projecten. In 2012 behaalde hij de fel begeerde Master in Real Estate (MRE) aan de Antwerp Management School.

Copyright © 2017. All Rights Reserved. OICOS.be